Miksi opiskelijaksi?

Itä-Suomen yliopiston suomen kielen ja kirjallisuuden opiskelijalle avautuu ovet kahteen eri pääaineeseen ja moniin eri uravaihtoehtoihin. Pääaineeksi voi siis valita joko suomen kielen tai kirjallisuuden. Molempien pääaineiden kautta voi valmistua asiantuntijaksi tai suomen kielen ja kirjallisuuden opettajaksi. Asiantuntijaksi suuntautuessaan opiskelijan ei tarvitse opiskella molempia aineita, kun taas opettajaksi suuntautuessa molempien aineiden opinnot ovat pakollisia. Lisäksi aineenopettajaksi opiskelevan on opiskeltava pedagogisten opintojen kokonaisuus.

Itä-Suomen yliopisto tarjoaa laajan sivuainevalikoiman, jonka avulla voi kehittää omaa asiantuntemustaan haluamaansa suuntaan. Itä-Suomen yliopistossa on laaja vapaa sivuaineiden opinto-oikeus. Suuri osa oppiaineista on siis vapaasti valittavista sivuaineiksi, eikä niihin tarvitse hakea erikseen. Yksi näistä on esimerkiksi karjalan kieli, ja yliopistomme onkin maamme ainoa, joka tarjoaa sitä sivuainekokonaisuutena.

Lisää oppiaineestamme voit lukea yliopiston sivuilta

Miksi Joensuu?

Suomen kielen ja kirjallisuuden opinnot Itä-Suomen yliopistossa sijaitsevat Joensuun kampuksella. Joensuun kampus on helposti lähestyttävä sekä selkeä, sillä kaikki sen rakennukset sijaitsevat samalla alueella. Opiskelijaravintolat löytyvät luentosalien läheltä, ryhmätyötiloja sekä itsenäiseen opiskeluun soveltuvia alueita on paljon ja yliopiston kirjasto tarjoaa laajan valikoiman opintoja tukevaa kirjallisuutta.

Joensuu on kaupunkina hyvin kompakti, keskustan ruutukaava-alueelta löytää helposti kaiken tarvitsemansa. Luonto on lähellä niin metsän ja puistojen kuin myös kauniina virtaavan Pielisjoen muodossa. Ulkoilu- ja urheilumahdollisuudet ovat Joensuussa, erityisesti talvella, erinomaiset muun muassa keskustassa sijaitsevan hiihtoladun ansiosta. Kesällä, kun viihtyisä torialue ja erilaiset kesäkahvilat avautuvat, puhkeaa kaupunki kukkaan.