Tapahtumat

Täkyn lukuvuotta värittävät erilaiset tapahtumat. Tapahtumat vaihtelevat vuosittain, mutta ainakin seuraavia tapahtumia voi Täkyssä joka vuosi odottaa:

Fuksiaiset

Fuksiaiset järjestetään lukuvuoden alussa. Tapahtuman tarkoituksena on toivottaa uudet tulokkaat tervetulleiksi ja tutustuttaa heidät myös vanhempiin opiskelijoihin. Täkyn fuksiaiset ovat tyypillisesti hyvin ystävällishenkiset. Haluamme, että kaikilla on hauskaa, eikä fukseja haluta nöyryyttää tai kiusata.

Pikkujoulut

Pikkujoulujen järjestäminen on muodostunut ensimmäisen vuoden opiskelijoiden tehtäväksi. Pikkujouluissa juhlitaan lukuvuoden ensimmäisen puolikkaan päättymistä ja juhlitaan joululoman alkamista.

Osma

Suomen kielen opiskelijat ympäri maan kohtaavat kaksi kertaa lukuvuoden aikana valtakunnallisen järjestön Osma ry:n kokouksissa, joissa tarjolla on myös vapaamuotoista ohjelmaa. Osman kokouksia isännöi vuorotellen jokin Osman kuudesta ainejärjestöstä, joihin myös Täky kuuluu.

Haalarikastajaiset

Täkyn kauniit siniset haalarit kastetaan vuosittain haalarikastajaisissa, joissa toki on luvassa myös hulvattomia rasteja ja hauskaa yhdessäoloa.

Sitsit

Täky järjestää yleensä vähintään kahdet sitsit vuodessa yhdessä jonkun muun ainejärjestön kanssa. Sitsit on akateeminen pöytäjuhla, jossa tarjoillaan yleensä kolmen ruokalajin illallinen, juodaan, lauletaan juomalauluja ja pidetään hauskaa. Sitseillä on tietty yleinen etiketti sekä yleensä myös erillisiä sitsikohtaisia – joskus päättömiäkin – sääntöjä, joiden noudattamista seuraavat toastmasterit. Sääntöjen rikkomisesta seuraa mitä hulvattomampia rangaistuksia.

Vappu

Täkyllä on kunniatehtävä vappuna, kun se lakittaa alkukivet ikitäkyn Hannu Koutolan johdolla. Ensimmäisen kerran Täky on lakittanut alkukivet 80-luvulla.