Tapahtumat

Täkyläisten lukuvuotta värittävät erilaiset tapahtumat. Tapahtumat vaihtelevat vuosittain, mutta ainakin näitä tapahtumia voi joka vuosi odottaa:

Fuksiaiset

Fuksiaiset järjestetään lukuvuoden alussa. Tapahtuman tarkoituksena on toivottaa uudet opiskelijat tervetulleiksi erilaisten rastitehtävien muodossa. Täkyn fuksiaiset ovat perinteisesti hyvin helposti lähestyttävät ja tavoitteena on, että kaikilla osallistujilla on siellä hauskaa!

Haalarinkastajaiset

Fuksit saavat Täkyn kauniit siniset haalarit usein alkuvuodesta. Tämän jälkeen haalarit kastetaan haalarinkastajaisissa hauskojen tehtävien merkeissä.

Lähtee lapasesta!

Lähtee lapasesta! on Täkyn järjestämä, jo perinteeksi muodostunut, rastitapahtuma, joka järjestetään kevättalvisin. Rasteja kierretään joukkueittain. Parhaiten rasteja suorittanut joukkue sekä parhaiten pukeutuneet osallistujat saavat palkintonsa tapahtuman virallisilla jatkoilla.

Pikkujoulut

Täkyläiset kokoontuvat viettämään pikkujouluja vuoden loppupuolella teeman mukaisissa tunnelmissa. Pikkujoulujen järjestäminen on muodostunut fuksien tehtäväksi. Tapahtumaohjelma on täysin fuksien suunniteltavissa ja toteutettavissa, mutta perinteisesti ohjelmassa on ollut esimerkiksi erilaisia ryhmäaktiviteetteja, jouluista naposteltavaa sekä muuta vapaamuotoista yhdessäoloa.

Osma

Suomen kielen opiskelijat ympäri maan kohtaavat kahdesti lukuvuoden aikana valtakunnallisen Osma ry -järjestön kokousviikonloppuina, joissa on tarjolla myös vapaamuotoista ohjelmaa. Osman kokouksia isännöi vuorotellen jokin Osman kuudesta ainejärjestöstä, joista yksi Täky on.

Rikosmysteerisitsit

Rikosmysteerisitsit on Täkyn järjestämä poikkitieteellinen akateeminen pöytäjuhla. Tavallisten sitsikäytänteiden lisäksi rikosmysteerisitseillä ratkaistaan vuosittain vaihtuva arvoitus. Mysteerin ratkaisijat palkitaan teemaan sopivilla palkinnoilla.

Sitsit

Sitsit on akateeminen pöytäjuhla, jossa kokoonnutaan yhteen syömään yleensä kolmen ruokalajin illallinen, juomaan, laulamaan juomalauluja sekä pitämään hauskaa. Sitseillä noudatetaan tiettyä yleistä etikettiä ja usein myös sitsikohtaisia sääntöjä, joiden noudattamista seuraavat niin kutsutut toastmasterit eli seremoniamestarit. Sääntöjen noudattaminen on suositeltavaa, sillä niiden rikkomisesta seuraa mitä hulvattomampia rangaistuksia.

Vappu

Täkyläisten vappu alkaa fuksiradalla ja kostajaisilla, joissa fuksit hyvästelevät fuksivuotensa ja pääsevät myös kostamaan vuoden aikana tapahtuneet vääryydet. Tämän jälkeen Täkyllä on kunniatehtävänä lakittaa alkukivet ikitäky Hannu Koutolan johdolla. Alkukivien lakitus aloittaa yliopiston virallisen vappuohjelman ja ensimmäisen kerran Täky on lakittanut alkukivet jo 1980-luvulla. Vapun juhlinta jatkuu kulkueena Ilosaareen.

Warjot

Humanistisen osaston opiskelijat kokoontuvat syksyisin viettämään yhdessä halloweenia Warjojen merkeissä. Warjoilla voi osallistua erilaisiin aktiviteetteihin, kuten kauhuradan kiertämiseen tai pukukilpailuun.